Elafonisos en græsk bounty ø kun en sviptur fra Peloponnes

Den græske bounty ø Elafonisos ligger på den sydlige del af Peloponnes i den lakoniske bugt mellem de to sydlige spidser.

Du kommer til Elafonisos ved at køre fra Athen henover øen via Tropoli pg Sparti ned til byen Vigklafia på den allersydligste østlige spids. Det tager knap 5 timer at køre fra Athen.

Du kan også flyve til Kalamata på Peloponnes og køre henover bjergkæden Taigetos igennem Sparti og derfra til Vigklafia. Igennem Vigklafia og så til højre 1 kilomenter længere og du finder færgelejet Pounta, hvor der regelmæssigt sejler en lille bilfærge.

Krystal klart vand fra færgen
Krystal klart vand fra færgen

Færgelejet Pounta

Her er der ikke noget der hedder bestille tid til færgen eller stresse over den lige er sejlet. Når du når herned er du så langt fra alting, at det er bare at læne sig tilbage og nyde livet.

Sejlturen tager 10 – 15 minutter henover det klareste vand, så du kan følge med i hvad der sejles henover.

  • I juli og august afgår den hver halve time fra kl. 07.00 – 23.00.
  • Færgebilletten koster 1€ for voksne og 0.5€ for børn og 10.50€ for bilen.

Check færgetiderne her: Færgetider Pounta – Elafonisos

Vores tur startede i Athen lufthavn og hjemmefra havde vi lejet bil i forvejen, som vi fik udleveret i lufthavnen. Se vores rejsebudget (reklamelink) til Peloponnes.

Biludlejning:

Vi lejede bil igennem Rental Car (reklamelink) for de gennemsøger markedet og kommer med den bedste markedspris.
14 dages billeje kostede kr. 2212,75 model Ford Focus (2015 priser)

Bus:

Har du ikke bil, men vil tage bussen fra Athen, så er her et link til dig: Athen – Neapoli.

  • Busbilletten fra Athen koster 33.70€ og 25.30€ for studerende

Fra Neapoli skal du skifte bus og tage den bus der kører ud til færgelejet Pounta. Der er ca. 13 kilometer. Her er link til den lille lokalbus Neapoli – Pounta.

  • Busbillet fra Neapoli koster 1.60€ og 1.20€ for studerende

Elafonisos en græsk bounty ø

Elafonisos er en af få tilbageværende øer i det græske øhav, som er ret ukendt for de fleste, endnu. Jeg har i hvertfald ikke mødt nogen endnu der kender den – de fleste forveksler den med en kendt strand på Kreta Elafonissi.

Der er omkring 350 fastboende på den 19 km² store ø, men om sommeren stiger dette tal væsentligt. Mange Athenere har sommerhus på øen, men det kan vi jo ikke se forskel på, når vi hilser på de lokale.

Elafonisos er en selvstændig kommune og består af byen af samme navn, det er her færgen lægger til. Derudover er der Kato Nisi og Lefki, som jeg ikke vil kalde byer, men mere områder, fordi her er lidt sommerhuse og et par små hoteller. Øen har også en meget populær campingplads Simos Camping med direkte adgang til den smukke hvid strandstrand Simos Beach.

Enligt skib ved Simos Beach på Elafonisos
Enligt skib ved Simos Beach

I den lille landsby Elafonisos kan du opleve magien i en autentisk fiskerlandsby. Om formiddagen kommer fiskerne hjem og lægger til langs havnen med deres fangst, som de sælger videre til restauratørerne, som du samme aften kan smage fra en af de små restauranter langs havnepromenaden.

Tidlig morgen ved havnen i Elafonisos
Tidlig morgen ved havnen i Elafonisos

Det er også her landmandsfruen holder dagligt til med sin pick-up truck og sælger frisk frugt og grøntsager.

Salg af frugt og grøntsager
Salg af frugt og grøntsager

Bageren sælger friskbagt brød og i en af de små sidegader løberne nogle små børn mellem konditoriet, apoteket og posthuset og spiller bold. Senere på aftenen forvandler den lille gade sig til stedet, hvor fiskerne får en lille ouzo og ser en fodboldkamp.

Agios Spyridon

I forlængelse af havnepromenaden er der et lille stykke land forbundet med øen via en bro. På dette lille stykke jord ligger øens kirke Agios Spyridon. Kirken ligger utroligt enestående smukt og pryder og enhver piges drøm at blive gift i kirken. Måske kan du være heldige, at opleve et ungt par sammen med hele deres familie og vennekreds, at blive gift i kirken?
Dette billede er taget fra vores balkon på Elafonisos Elaion.

Bryllup i Agios Spyridon kirken
Bryllup i Agios Spyridon kirken

Krystal blåt vand

Den største strand på øen er Simos Beach med det smukkeste krystal klare vand og fineste sand.Der er små 5 km herud inde fra Elafonisos by. Dem som ikke er har bil med kører herud på scooter eller cykel, for der er ikke nogen offentlig transport på øen. Simos Beach er opdelt i 2 strande Frago og Sarakiniko med et stykke land i midten med et lille bjerg, hvor jeg er vandret op på toppen for at tage dette fantastisk panoramabillede.

Elafonisos en græsk bounty
Simos beach er en af de smukkeste strande i Grækenland

Hvis du kan lide at snorkle, så tag din maske med og svøm ud langs siderne i bugten.

Lige inden Simos Beach på modsatte side er der en lille ugenert bugt Lefki Beach, hvor ganske få mennesker stopper og svømmer, men der er mindst lige så flot.

Panagia Beach ligger på nordvestsiden af øen, hvor jeg beskrev der også er en del indkvarteringssteder og så der der bystranden Kontogoni, som du kan gå til fra Elafonisos små B&B steder.

Havnepromenaden er øens hjerte

Når solen går ned bliver havnepromenaden til øens pulsende hjerte. Der er et par cafeer, som serverer smarte sommercocktails og spiller popmusik fra et par højtalere der vender ud mod promenaden, men ikke højere end, at naborestauranterne også kan være der med sine græske toner. Unge, som gamle går deres aftentur for at snakke, mingle og nyde en drink i solnedgangens skær og efterfulgt af et veltilberedt måltid aftensmad.

Solnedgangen fra havnepromenaden i Elafonisos
Solnedgangen fra havnepromenaden i Elafonisos

Jeg håber jeg med de flotte billeder kan friste dig til at besøge smukke Elafonisos en græsk bounty ø.

De bedste hilsner

Bettina

Send en lille hilsen i kommentarfeltet :-)