Jeg mener det, tag kæresten i hånden og vinen i lommen og bestig Lycabettus.

Bjerget Lycabettus ligger i centrum af Athen og er byens højeste punkt.

Det er ikke sikkert du kender stedet af navn, men du kan have set bjerget på et billede i en guidebog. Skulle du komme til Athen kan du derimod ikke undgå at lægge mærke til det ikoniske spidse bjerg der skyder 300 meter op over havets overflade og som forneden er dækket af nåletræer og jo højere du begiver dig op jo mere bart bliver bjerget.

Hvorfor du skal bestige Lycabettus

Du skal bestige Lycabettus bjerget i centrum af Athen, fordi på toppen er der den smukkeste 360° panoramaudsigt over Athen. Du kan tydeligt se Akropolis, metropolen Athen, havne og det blå hav i horisonten og i klart vejr helt til øen Ægina. Det er ligemeget om du bestiger Lycabettus om dagen eller aftenen for der er lige smukt, men jeg vil anbefale dig, at købe en flaske vin eller hvad du nu holder af, tag kæresten/konen eller kammeraterne med på tur sidst på eftermiddagen. Temperaturen er knap så varm sidst på dagen og vandreturen til toppen er god motion og en skøn lille tur væk fra storbyens mylder. På det lille plateau på toppen ligger kirken St. George og der står også et stort gammelt oliventræ du kan bruge som skygge i dagstimerne. Om sommeren kan du opleve live koncerter og optrædener på en mindre scene. Der er også en pæn restaurant Orizontes.

Solnedgang over Athen
Solnedgang over Athen

Udsigten og solnedgangen der skaber de smukkeste skygger henover byens tage og Akropolis er bare ubeskrivelig smuk.

Hvordan du kommer op på bjerget Lycabettus

Det er lidt en kamp at komme derop, fordi stigningen starter langt før bjerget egentlig starter. Du kan tage metroen til Panepistimio og gå derfra, som er en tur på næsten 2 km. Du kan også tage metroen til ΣΤ.ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ, så skal du kun gå 1,2 km.

Er du ikke til den lange seje vandretur eller har du vandret nok rundt i Athen, så går der en kabelbane, som de kalder Teleferik fra adressen Aristippou 3 og den koster 7€ per person for en returbillet. Der er afgang ca. hver halve time frem til klokken 02.30. Der ligger en lille cafe Veranda lige overfor kabelbanen, hvis du skulle blive tørstig eller sulten.

Kirketårnet på Lycabettus
Kirketårnet på Lycabettus

Jeg vil anbefale, at bestige Lycabettus til alle aldre.

De bedste hilsner

Bettina

6 Comments

Send en lille hilsen i kommentarfeltet :-)