Er du, ligesom jeg, ude efter at finde eventyret, når du er på tur? Jeg havde inden vi rejste til Thailand læst om den skjulte skat Morakot grotten på øen Koh Mook, så det blev et mål der skulle opleves.

Det er morgen og vi sejler afsted i longtail båd fra den lille mole på paradisøen Koh Ngai. Havet et roligt og solen skinner fra en skyfri himmel.

Vores guide sidder ude foran – vi nyder det – vi føler os trygge.

Longtailbåd på vej til Morakot grotten
Longtailbåd på vej til Morakot grotten

Klinten er nu lige fremfor os og vi kan se en smal sprække i klippen. Jeg mærker en følelse af uro i min krop.

En anden båd er først på stedet og de er alle hoppet i vandet og klar til at svømme ind i hullet. Lige i det sekund tænkte jeg, godt vi ikke skal være de første i dag.

Vi hopper i vandet med redningsveste på og snorkler for at vende os til vandet, siger guiden.

Vores guide svømmer med professionalisme igennem sprækken i klippen og tager bestik af tidevandet.

Indgangen til Morakot grotten på øen Koh Mook
Indgangen til Morakot grotten på øen Koh Mook

Den skjulte skat Morakot grotten på øen Koh Mook

Igennem sprækken inde under klippen er der et hulrum, hvor lyset udefra reflekteres i vandet og lyser hulen op, som et skatkammer. Inde i dette hulrum længst væk til højre er der et lille buet hul, som er indgangen til en 80 meter lang tunnel, som fører ind til Morakot grotten. Den buede indgang bliver synlig under ebbe tid og guiden, tror vi kan komme igennem, så vi svømmer spændte med ham. Vi kommer ind i hulen og sollyset beriger os med en stor oplevelse, men med et spreder panikken sig i os, fordi guiden begynder at tvivle på om ebben alligevel har den rigtige højde og vandet er lidt uroligt, så vi kan blive slynget mod klippen. Der er ikke noget at stille op vi må ud – væk – vi svømmer ud igen, som om det var vores sidste dag!

Nervøse og bange sidder vi oppe på båden og tænker lidt over, om det overhovedet er en god ide, at bringe børn med ud i dette sindsyge eventyr.

Guiden oplyser os, at vi prøver igen om en halv time, så er vandstanden perfekt.

Adrenalinen pumper i vores kroppe og svømmer hen mod klippen ind i hulrummet og tydeligt kan vi se at buen er mere synlig. Guiden svømmer først derefter kommer jeg dernæst børnene og tilsidst kommer Lars igennem buen og vi er sikkert inde i tunnelen. Vandet har lagt sig og der er helt stille og roligt. Der er bælgragende mørkt og vi holder fast i hinanden, som guiden havde undervist os ude på havet. Som vi svømmer fremad bliver lyset fra buen mindre og mindre og det er som om tiden står stille.

Tankerne flyver igennem os – hvor ender vi henne – kommer vi hjem igen?

Morakot grotten

Og pludselig kan vi skimte lys. Vi er fremme. Vi har nået målet den skjulte skat Morakot grotten på øen Koh Mook.

Det smukkeste rene hvide sand, smaragd farvet vand, en strand med træer og solen der skinner ned over os fra himlen.

Familieportræt i Morakot grotten
Familieportræt i Morakot grotten

 

Monumentet i Morakot Cave
Monumentet i Morakot Cave

Morakot grotten sammenlignes med en smaragd af Andamanhavet af thaierne.

For os blev det et minde for livet, som vi deler sammen. Bare at skrive om oplevelsen her får jeg helt hjertebanken.

Lidt praktisk om turen til Morakot grotten

Kort til Morakot grotten på Koh Mook
Kort til Morakot grotten på Koh Mook

Morakot grotten er placeret på øen Koh Mook nordvest for Haad Chao Mai National Park i Trang provinsen. Koh Mook er den tredje største ø i Trang Havet efter Koh Libong og Koh Sukorn. Fra fastlandet er der to færgelejer Pak Meng og Kuan Tung Ku, hvorfra du kan sejle over til øen.Det tager omkring 30 minutter at sejle til Koh Mook. Vi sejlede fra øen Koh Ngai, som er øen der ligger midt mellem grotten og spidsen af Koh Lanta.

Du kan enten vælge en arrangeret turisttur fra fastlandet, som har flere daglige afgange om dagen eller en privat guidet tur med egen båd. Mange turarrangører laver en-dags pakkerejser til Koh Mook med 1 overnatning og udflugt til Morakot grotten.

I guidebøgerne står der, at det bedste tidspunkt at besøge er grotten er fra november til april, men vi besøgte den i juli måned, så alt er muligt, hvis vejrguderne er med en.

Book den igennem receptionen på dit hotel eller gennem et lokal bureau.

Tak fordi du læste med 🙂

De bedste hilsner

Bettina

7 Comments

 • Det lyder som en fantastisk oplevelse. Hvorfra bookede i guiden? Var det på Koh Ngai? Vi skal til Koh Ngai snart og drømmer om samme tur.

  • Hej Ida
   Vi bookede bare turen dagen før i receptionen på hotellet. Nu var vi der i lavsæson og kunne gøre det fra dag til dag.
   Hvis i skal der ud snart, hvor det er mere højsæson, så ville jeg nok forhøre mig allerede den første dag i receptionen.
   Det er en oplevelse for livet.
   Rigtig god ferie til Thailand.
   De bedste hilsner
   Bettina

 • Kostede den 300 kroner pr person eller for alle fire? Er det per person, så synes jeg måske at det er lidt pebret for Thailand, men øerne er jo dyrere og det lyder da også til at det gav lidt personlig udvikling, at svømme i gennem grotten. Sejt gået!

  • Det var en pris for hele familien. Helt utrolig billigt 🙂
   Ja, tak. Det blev en personlig udvikling af den slags jeg ikke havde set komme, da vi stak til søs den morgen eller i det hele taget hjemme fra Danmark 🙂

Send en lille hilsen i kommentarfeltet :-)