Svaret er jeg ved ikke hvad skal vi lave i Makedonien?

Vores efterårsferie går til Makedonien og jeg har spurgt lidt hist og her efter rejsetips både på job og i forskellige online communities. Jeg har googlet efter bøger om Makedonien, men der er ingen trykte danske rejseguides! Der er et par ældre engelske udgaver bl.a. fra forlaget Bradt og selvfølgelig Lonely Planet, men så skal jeg bære rundt på en kæmpe klods af en bog og der står kun noget fra side 361 til 317!

Der er mindre end en uge til vi flyver til Makedonien med et direkte Wizz Air fly fra Kastrup. Det er skønt med direkte flyvninger på kortere ture. Det bliver også en debut at flyve med Wizz Air.

Det er en af de sværeste ferier jeg længe har været med til at planlægge. Hvordan kan man planlægge om noget man ikke ved noget om?

⇒ Konklusion: Vi lader være med at planlægge noget og ser tiden an!

Dog med undtagelse af to ting:

 1. En uges billeje til kr. 1.262,- igennem Rentalcars.com (Reklamelink)
 2. Et par nætter på et lækkert hotel i midtbyen med morgenmad og gratis udlån af cykler på Hotel London Bed & Breakfast (reklamelink)

Google lover at vejret er sådan en 15 – 20 grader.

Der bor lige lidt mere end 2 millioner i landet og det grænser op til Albanien, Grækenland, Bulgarien, Serbien og Kosovo.

Omtrendt 2/3 dele er ortodokse og 1/3 muslimer og så et par procenter er jøder eller romersk katolske.

Skopje, som hovedstaden hedder, skulle være fuld af statuer og monumenter af for eksempel Alexander Den Store, fordi han blev født i landet.

Naturen skulle være utrolig smuk med rigtig mange bjerge, canyons og vildt mange søer, vinmarker.

Det skal blive interessant om dette land er en skjult perle eller en nitte….

Fortsættelse følger i mine artikler her og vores oplevelser:
Rejseguide til Skopje hovedstaden i Makedonien

Rejseguide: 3 gode udflugter fra Skopje i Makedonien

De bedste hilsner

Bettina

10 Comments

 • Jeg har lokket min kæreste med til en uges roadtrip i Makedonien til efteråret. Det er udelukkende baseret på dine helt fantastiske billeder på Instagram, som du delte i løbet af jeres tur! Jeg håber derfor, at du vil lave et reelt indlæg (rejseguide) omkring jeres ferie og oplevelser? Der er gode tips og inspiration at hente på din Instagram og Facebook – men er nysgerrig på, hvordan Wizz Air og biludlejningen fungerede? Hvordan var det at køre i Makedonien? Måske et par dos and don’ts i forhold til seværdigheder og hoteller? Krydser sådan fingre for, du har planer om et indlæg 😀 !

  • Hej Marlene

   Tusind tak fordi du læser med på rejsebloggen og har fundet inspiration til jeres efterårsferie.

   Jeg vil tage din opfordring op og skrive et guide med do’s and don’t samt lidt om stederne og forholdene i Makedonien. Det er en skide god ide.

   Når jeg er færdig, så skriver jeg tilbage til dig, så du ikke behøver at vente og holde øje.

   Endnu engang tak og hav en god tirsdag 🙂

   De bedste hilsner
   Bettina

 • Jeg synes nu ikke Makedonien var så uturistet, da jeg var der sidste år. Skopje og Ohrid har i hvert fald massere af turister også fra Nordeuropa. Jeg vil sige ud over de klassisk byer er Bitola og Prilep bud på byer der er værd og se. Canyon udenfor skopje er også et godt sted at tage hen. Skopje i sig selv har mange fake dele pga. Skopje 2014 der egentlig bare er en scam styret bruger til at betale overpriser til deres venner for lave dårlig kvalitetsbygninger og statuer. Tag på free walking turen, der starter ved Mother Theresa museet og du vil høre meget mere om det og resten af byen. Hele den gamle bazar er dog fin og ægte. Deres arkæologiske museum er også rimelig okay.

 • Så spennende! Jeg var på dagstur til Makedonia da jeg var i Albania for noen år siden. Da reiste vi med bil og så noen av stedene ved Lake Ohrid. Byen Ohrid skulle jeg gjerne hatt mer tid i, den var utrolig sjarmerende og hyggelig. Sveti Naum vil jeg også virkelig anbefale, beliggenheten er helt super. Ha en riktig god ferie!

  • Tak for tippets om byen Ohrid og Sveti Naum. Jeg håber vi får en 3 dage i det område, men intet er bestilt, så vi må se hvor bilen kører os hen 🙂

 • Spændende at I skal til Makedonien! Vi besøgte landet sidste sommer, som nogle af de få turister fra Nordeuropa. Vi besøgte hovedstaden Skopje og den charmerende by Ohrid, der ligger ud til en stor sø. Den kan vi klart anbefale jer at besøge! 🙂

  Vi har skrevet om Skopje og Ohrid på hiatus.dk

  God rejse!

  / Christa, Hiatus

  • Hej Christa
   Det bekræfter jo netop min opfattelse, at der er få turister ihvertfald herfra Norden.
   Vi har også Ohrid i kikkerten.
   Kan du bekræfte om naturen er flot, fordi det har jeg store forventinger til.

   Jeg skal da helt sikkert lige ind og læse, hvad I har oplevet.

Send en lille hilsen i kommentarfeltet :-)