Hotel Sassi med ualmindelig smuk udsigt over Sassi di Matera

Byen Sassi di Matera ligger i kløften Gravina of Matera i den sydlige italienske region Basilicata og dybt nede er en hel by udgravet ud af limestone klippen. Forestil dig en by, hvor menneskene boede sammen med deres dyr og alle børn inde i menneskeskabte huler. 

Disse huler er nu blevet verdensberømte, optaget på UNESCO’s verdensarvliste, og restaureringen har gjort det muligt, at bo i byen. 

Jeg har skrevet om byen og seværdighederne i en anden artikel. Læs mere her: https://www.danishadventurer.dk/betagende-sassi-di-matera-grottebyen-ved-matera-i-italien/

Det er ikke billigt, at overnatte i byen Sassi di Matera, men oplevelsen er unik og helt utrolig fantastisk. 

Indgang til Hotel Sassi

Anmeldelse af Hotel Sassi

Hotel Sassi ligger dybt inde i byen Sassi di Matera. Beliggenheden er unik og udsigten over byens tage og kirken er betagende fra flere af værelserne, men der er trapper, som i rigtig mange trapper overalt. Du skal ikke rejse med en tung kuffert og være dårligt gående. Er du kørestolsbruger eller familie med barnevogn er det umuligt, men du kan godt besøge byen Matera, som er bygget rundt om.

Bedømmelse af vores værelse

For at få adgang til vores suite skulle vi gå ud på gadeniveau lidt op hen  ad gaden under buen lige i svinget. Igennem den privat grønne dør delte vi indgang med værelse #601.  

Entre til hotel room 602

Suiten bestod af en stue med sovesofa, som var lavet til opredning til mine to teenage børn, stort vindue, skrivebord og aircondition. Videre igennem stuen var der en dobbeltdør til et stort soveværelse med aircondition, minibar, fjernsyn og stort vindue. Fra stuen længst til højre var der en trappe ned til en lille gang med to døre: den første førte ind til et lille badeværelse med bruser, gratis toiletartikler og føntørrer og den anden dør ud til vores private tagterrasse på 30 – 40 m2 med et bord og fire stole.

Trappen indenfor Hotel Sassi

Udsigt fra tagterrassen 

Skal man bo i Sassi di Matera skal man have udsigt fra terrassen, mener jeg. Det koster lidt mere, men hver en krone er godt givet ud. At opholde sig på denne terrasse fra suite #602 var næsten magisk. At se solen stå op og gå ned henover hustagene. At være der i nuet og tænke tilbage på datidens liv. Vi tilbragte rigtig mange timer her med masser af feriehygge.

Partners spil Hotel Sassi

Matera beer

Morgenmaden

Hugget dybt ind i klippen var der borde og stole til, at holde den helt store fest. Vi valgte at sidde tæt på lyset fra døråbningen og herfra lignede det en almindelig mindre morgenmadsrestaurant. Man kunne også vælge at sidde udenfor i varmen i skygge fra solsejlet. Morgenmaden bestod af lokale specialiteter frisk fra bageren, kager, toast, frisk skåret frugter og friskpresset juice og fra den lille cafe kunne du bestille lige præcis den type kaffe eller varme drik du kunne tænke dig. 

Grotte restaurant Hotel Sassi

Morgenmad Hotel Sassi

Rejsetidspunkt og prisleje

Vi rejste i juli måned i forbindelse med sommerferien og overnattede på Hotel Sassi i 2 nætter i suiten #602 med terrasse.

Indkvartering i suiten for 2 voksne og to teenagere inklusiv morgenmad koster kr. 2.958 kr for to nætter.

Se ledighed og opdateret pris på booking.com (reklamelink): https://www.booking.com/hotel/it/sassi.da.html?aid=813959&no_rooms=1&group_adults=2&room1=A%2CA

Det her billede er taget med en mobiltelefon beklager kontrasterne er lidt sjove, men motivet er godt, da det viser mig stående på kanten af vores terrasse og min mand står inde i soveværelset og tager billedet ud af vinduet.

Udsigt fra room 602

Samlet bedømmelse af Hotel Sassi

Det var den ualmindelige smukke udsigt fra terrassen der gjorde vi valgte  Hotel Sassi (reklamelink). Vi tilbragte mange timer her med kolde drinks, hygge og spil. Suiten var pæn og ren, ikke noget luksuriøst og hvis du vil kan du sikkert finde mange fejl og mangler, men det er ikke noget jeg gik op i på dette sted. Det du skal være ekstra opmærksom på alle værelser og hoteller i byen Sassi di Matera er at læse omhyggeligt beskrivelsen af værelset og hvad der medfølger, for kun ganske få har en terrasse eller balkon. Rigtig mange værelser er små og indeklemte – det er jo en grotteby! 

De bedste hilsner

Bettina

4 Comments

 • Ej hvor ser det fantastisk ud! Jeg er altid lidt bekymret når jeg bestiller hoteller i udlandet, fordi jeg flere gange er blevet skuffer over standarden.. Mest fordi man måske er vant til stedet som fx https://comwell.com/spa-and-wellness, hvor vi er glade for at komme. Så har vi virkelig været skuffet nogle gange – fx i Egypten. Hold da op man skal ikke regne med, at tingene virker, trods mere end 4 stjerner.
  MEN så er det jo skønt at komme forbi en blog som din – det har helt klart givet inspiration til dette års rejser!
  Tusind tak for det!

  Kh Sarah

  • Hej Sarah

   Nej, det er sandt stjerner kan man ikke altid regne med. Derfor er jeg også mere tilbøjelig til at kigge på beliggenhed, faciliteter, anmeldelser fra gæster og derudfra danne mig en mening. Hotel Sassi vil jeg egenlig heller ikke give mange stjerner, men vi gik målrettet efter et værelse med terrasse og udsigt over området Sassi di Matera og så blev det valget. Der findes også store flotte hoteller med både 4 og 5 stjerner udenfor den gamle bydel, men så forsvandt udsigten. Og lige netop det er kunsten, når man skal vælge hotel – nogle gange er det komforten andre gange udsigt eller beliggenhed 🙂

   Jeg er vildt glad for at du har fundet inspiration på min rejseblog, fordi det er netop hele min mission.

   Hav det godt.

   Dbh. Bettina

 • Hej.
  Spændende artikler om et område i Italien, som jeg ikke kender så meget til. Hvordan fik I terrasse til Jeres suite? Jeg synes ikke, at der bliver nævnt terrasse, når jeg ser på hotellet i booking.com
  Vi tænker at planlægge en rejse til området i april.
  Mange hilsner
  Dorthe

  • Hej Dorthe
   Tak for du læser med ?
   Der stod balkon i beskrivelse af værelset. Hvis der ikke står nævnt hverken terrasse eller balkon, så vil de værelser være udsolgte. Flere værelser lå uden udsigt på modsatte side af den lille bitte vej vi boede på.
   Jeg ville kigge efter et hotel tæt på Hotel Sassi, hvis i ikke kan få udsigt.
   Jeg synes man skal have udsigt, hvis man vælger at bo der, men du skal være skarp på værelsesbeskrivelsen for at finde et værelse. Kig også på de billeder der følger med værelsesbeskrivelsen.

   Jeg håber det lykkedes.

   De bedste hilsner
   Bettina

Send en lille hilsen i kommentarfeltet :-)