Du kender Middelhavet og strandene langs kysten i Spanien, Frankrig og Italien. Du er ikke i tvivl om, hvor du skal tage hen for at finde en god strand, når du skal på ferie.

Måske er dit formål med rejsen til Israel et helt andet end badeferie? Det var min i hvertfald, men jeg indrømmer, at min familie og jeg elsker at bade, så derfor er der altid planlagt ture til stranden ind i vores rundrejser.

Jeg vil derfor introducere dig til nogle af strandområderne i Israel, så du kan blive inspireret.

Hvor er der en god strand i Israel

Det er jo helt individuelt, hvad der forstås ved en god strand, så derfor vil jeg forsøge ikke at sige, hvilken du skal vælge, men jeg har nu min egen favorit, som du kan læse om længere nede i artiklen.

Eilat

Badebyen Eilat er det sydligste punkt i Israel og byen er kilet ned til det Røde Hav og derfor velsignet med godt vejr stort set hele året rundt. Grænserne til Jordan og Egypten kan krydses og din rejse kan kombineres med mange flere oplevelser.

Her er den lokale bystrand fyldt til bristepunktet. I byen kan du svømme med delfiner og deltage i et vel af andre aktiviteter. Elsker du at snorkle skal du tage til Coral Reef Beach, som ligger lige inden grænsen til Egypten krydses.

Tel Aviv

Der er mange strandområder ved Tel Aviv, som igen er inddelt i deres egne områder.

Syd for Tel Aviv ligger Tayo Beach. Det er en flot sandstrand med mange bølger og som er kendt for Kite Surfing. Et andet strandområde, som ikke er så udviklet endnu hedder Palmachim Beach. Her er også dejlig sandstrand.

Selve bystranden Tel Aviv emmer af liv hele dagen.

Børnene bader her i lyset fra solnedgangen. Det er en smuk oplevelse.

Tel Aviv badetur før solnedgang

Billedet af mig viser tydeligt, at vi er på stranden med de lokale og strandsengene er pakket sammen og alle strandløverne er gået hjem og stranden erstattes af de lokale ældre, som kommer ned til stranden med deres venner, plastikstole og børnebørn og nyder solnedgangen og hygger sig.

Tel Aviv med de lokale

Nord for Tel Aviv ligger området Netanya og her finder du den længste kyststrækning på næsten 13 km med 8 strande. Den midterste strand er mest travl og den nordligste mest elegant. Der er store niveauforskelle jo mere nordlig du kommer, så med en elevator kan du tage fra vejen og ned til stranden.

Nord for Netanya ligger national parken Caesarea. Stranden her er mere rolig, men området er vel besøgt efter dens velbevarede romerske og græske arkæologiske udgravninger og den smukke byzantinske akvædukt og hjemsted for den israelske premierminister.

Nahsholim

En times kørsel langs kystvejen nord for Tel Aviv ligger Kibbutzen Nahsholim med små 500 indbyggere. Et område hvor de dyrker bananer, avokadoer og bomuld.

Men her gemmer der sig efter min opfattelse den flotteste strand i Israel.

god strand i IsraelVandet er roligt og stranden er ren og pæn med det fineste sand med små rosarøde strandskaller.

Byens lille arkæologiske museum huser fund fra havet, som lokale dykkere har fundet fra skibsvrag og det arkæologiske område Tel Dor.

Tel Dor ved Nahsholim

Det Døde Hav

Det Døde Hav ligger langs med grænsen til Jordan og langs hele vejstrækningen kan du se de høje bjerge på Jordansiden. Det Døde Hav er berømt verden rundt dels, fordi det er jordens lavest beliggende punkt med 420 meter og dels for den ekstrem høje saltindhold på 31,5%. Det er 9 gange mere end det du måske har oplevet i Middelhavet. Desværre falder vandstanden dramatisk hvert år. Hvis det har din interesse, så skal du læse den her artikel: Det Døde Hav Synker. Men uanset hvad vil jeg anbefale dig at prøve at bade i det Døde Hav.

Det er ubeskrivelig mærkeligt at flyde i det Døde Hav – det skal opleves!

Badning i det Døde Hav

Del gerne dine strand erfaringer fra Israel eller andre steder med os i kommentarfeltet forneden.

De bedste hilsner

Bettina

Send en lille hilsen i kommentarfeltet :-)