“Hvor ligger der en god strand i Japan” er primært med fokus til rejsende på fastlandet og øen Honshu, det vil sige til dig der planlægger, at rejse i nærheden af Tokyo, Hakone og Kyoto.

Strandene jeg omtaler i artiklen ligger nemlig en 3 timer syd for Tokyo.

Smukke strande ved Shimoda
Sotoura Beach sidst på eftermiddagen

Hvor ligger der en god strand i Japan

Strandene ligger på halvøen Izu. Geografisk ligger halvøen ca. 3 timer med tog syd for Tokyo. Vi kørte med Shinkansen på vores JR Pass til byen Atami, hvor vi skiftede til et lokaltog der tog os resten af vejen til byen Shimoda. Togturen igennem det flotte bjergrige landskab er en del af rejsen og blot en nydelse.

Så sæt dig til rette i toget og nyd turen.

Hvis du, som os rejser med børn, så er strand og en pool et stort trækplaster og jeg skal indrømme, at vi er faktisk alle sammen nogle vandhunde. Derfor planlagde vi, at holde 4 dages badeferie ved en strand i Japan under vores 3 ugers rundrejse i sommerferien til Japan.

Byen Shimoda blev vores base på hotel Shimoda Tokyo Hotel (reklamelink). Læs flere fakta nederst under “Tips og tricks”

Kysten ved byen Shimoda strand i japan
Kysten ved byen Shimoda

Shimoda’s 9 gode strande

Der er ikke bare en god strand ved Shimoda, men faktisk 9 gode strande. Fra starten af juli til ultimo august er der højsæson i Shimoda. Det er det tidspunkt der er bedst at bade og snorkle. Det er også i det tidsrum, at japanerne selv holder sommerferie. Det betyder samtidig høj belægning på hoteller og de små lokale ryokan overnatninger. Det vil altså ikke være billigt at overnatte i området, men omvendt vil i få en unik oplevelse og se japanerne på slap line, når de holder badeferie i deres hjemland og sommer skoleklasser er et almindeligt syn på strandene nær Shimoda.

Her er en oversigt over de 9 gode strande i området ved Shimoda:

  1. Sotoura Beach
  2. Shirahama Ohama Beach
  3. Shirahama Chuo Beach
  4. Kujuppama Beach
  5. Nabetahama Beach
  6. Tatadohama Beach
  7. Iritahama Beach
  8. Kisami Ohama Beach
  9. Touji Beach

Sotoura Beach

Stranden ligger i lige i linie fra byen Shimoda langs med havnen. Det tager en halv time at gå herud. Stranden er kendt for sit klare vand og derfor rigtig god til familier. Det er et godt sted at snorkle, fordi vandet er meget klart, men du også surfe, havkajak, dykke og der er en masse aktiviteter på stranden. Der er en lille klynge af fiskerbåde i den ene ende og maleriske klipper på den anden side. Sotoura Beach er blevet udvalgt til at indgå i den “Top-100 liste af Japans mest behagelige strande”. Du kommer først til Sotoura Beach inden du kommer ud til Shirahama.

Der er parkering, toilet, bruser og et par spisesteder. Lokalbus nr. 15 går hertil fra Shimoda og det tager ca. 10 -15 minutter.

Sotoura Turistforening Hjemmeside: http://www.sotoura.com/

Sotoura strand i løbet af en dag. Først med skoleklasser, efter skoleklasserne er og sidst på eftermiddagen.
Sotoura Beach midt på dagen

Japansk sommer skoleklasser
Japansk sommer skoleklasser på Sotoura

Shirahama Ohama Beach

Det tager næsten en time at gå Shirahama Beach fra Shimoda Station og det er en rigtig fin tur at gå, fordi du kommer forbi havnemiljøet, Sotoura Beach og videre langs kysten. Det er næsten 5 km. Ellers går bus nr. 9 dertil og det tager cirka 20 minutter. De lokale synes, at Shirahama Beach er den største og smukkeste sandstrand på Izu-halvøen. Det skyldes formentlig, at stranden er lidt i læ for store bølger. Her kan du også snorkle og der er også surfere hele året rundt der valfarter hertil. Om sommeren er der en del festivaller. Det er en meget populær strand med mange mennesker.
Der er parkeringsforhold, toilet og bruser.

Shirahama Chuo Beach

Shirahama Chuo Beach ligger på den nordligste spids af Shirahama kystlinjen og det er en mere stille strand populært blandt familier. Der er lavet et sten-bygget bølgebryder, så bølgerne er altid rolige her på stranden.
Der er parkering, toilet og bruser. Lokalbus 9.

Kujuppama Beach

Kujuppama Beach er en lille strand ved parken Tsumekizaki på Suzaki halvøen. Du kan ikke google stranden, men parken kan du google og finde på et kort. Stranden kaldes også Kujira-hama (Whale Beach). Denne strand er god til svømning og snorkling over de forrevne klipper. Det er et lille sted, så det er meget overfyldt om sommeren. På parkeringspladsen er der en kiosk og lidt små butikker. Der er også toilet, og bruser.

Nabetahama Beach

Nabetahama beach er en lille bystrand du kan gå til via Wakanoura promenaden fra Shimoda centrum. Det er en gåtur på cirka 2 km. Stranden ligger inde i en bugt og derfor beskyttet for vind og bølger. Det er en strand, hvor mange af de lokale holder til. Der er toilet og en lille cafe tæt på stranden der serverer mad og drikke. Vi kunne se til stranden fra vores Hotel Shimoda Tokyo, som lå på en bakketop med udsigt ud over bugten. Bus nr. 3

Kig fra hotellet til Nabetahama Beach
Kig fra hotellet til Nabetahama Beach

Tatadohama Beach

En pæn strand, som året rundt tiltrækker surfere. Den ligger ca. 15 minutters kørsel syd for Shimoda. Der er parkering, toilet og bruser. Bus nr. 3

Iritahama Beach

Iritahama beach ligger lige ved siden af Tatadohama strand kun adskilt af en klippe, hvor der ligger et hotel, som hedder Japan Total Club. Det er lidt en overset strand, fordi det kan godt være svært fra hovedvejen og finde herned, så det bliver sådan lidt off the beaten path strand. Men dette er i Japan, så der er selvfølgelig fine parkeringsforhold, toilet og bruser og langs strande er der et par små hoteller og cafeer. Bus nr. 3

Kisami Ohama Beach

Stranden er meget populær blandt surfere og udenlandske turister. Det er en flot sandstrand næste 800 meter lang med klart vand med familie atmosfære. Der er parkering, toilet og bruser og et par cafeer. Bus nr. 3 går fra Shimoda. Du skal vide, at fra busstoppestedet ved hovedvejen tager det 15 minutter at gå langs floden ned til stranden.

http://www.surf-forecast.com/breaks/Kisami-Ohama-Beach

Kisami Ohama Beach en god strand i Japan
Kisami Ohama Beach

Klipper ved Kisami Ohama Beach
Klipper ved Kisami Ohama Beach

Touji Beach

Touji strand en en lang bred sandstrand smukt beliggende med lidt klipper ude i siden, en lille bitte by og frodig natur i baggrunden. Det er den strand længst væk fra Shimoda. Når du besøger Touji strand, så skal du også besøge den unikke Ryugu Sea Cave og Sand Ski Area. Sand Ski stranden ligger i en lille bugt lige forinden Touji. Det tager kun 20 minutter fra Shimoda med bus nr. 2, hvis du altså når en af de få busser der går hertil. Stranden var klart vores favorit, fordi den var lang og bred med bølger og vi havde den nærmest for os selv 🙂
Der er parkeringsplads og toilet.

Toji strand
Touji strand

Toji strand med kig til den lille strandby
Touji strand med kig til den lille strandby

På Izu halvøen er der masser af andre strande, vandfald, varme kilder og vandreruter.

Det er sådan et helt utrolig skønt naturområde. Vil du vide mere om Izu kan du læse videre i den her artikel på engelsk: https://www.japan-guide.com/e/e6322.html

Jeg håber du finder en god stran i Japan på din ferie 🙂

De bedste hilsner

Bettina

Tips og tricks

Shimoda har ca. 22.821 indbyggere og er vokset fra en sovende fiskerby til en vigtig havneby.
Det var i Shimoda Japan indgik handelsaftale med USA i 1845 med Matthew C. Perry.
Det første amerikanske konsulat blev etableret i Shimoda.

Med andre ord, så er Shimoda byen der lagde hus til starten på Japans historie om modernisering.

Shimoda turistkontor’s hjemmeside, hvor du kan finde oplysninger om overnatning, strande, seværdigheder mv.:
http://www.shimoda-city.com

De bedste hilsner

Bettina

One Comment

  • Jeg havde aldrig tænkt på Japan som værende et godt sted at tage på badeferie, men de strande ser da bare for lækre ud! Jeg skal da helt klart forbi en af dem, når jeg engang kommer til Japan 🙂

Send en lille hilsen i kommentarfeltet :-)