Lær hvornår der er regntid og monsun rundt om i verden, inden du planlægger din rejse ned i mindste detalje. Det er vigtigt, at du undersøger vejrforholdene for din rejse, så du ikke får en dårlig rejseoplevelse.

Selvom det siges, at regntiden i de asiatiske lande typisk er mellem april/maj til september/oktober, så kan der være forskel på de forskellige egne i landet. Der kan være stor forskel på øst eller vest. Er det tæt på bjerge og hav? Hvor tæt er det på ækvator?

Hvornår er der regntid og monsun i Asien?

Meteorologerne kalder det for sommermonsun og vintermonsun.

Sommermonsunen får lufttrykket til at falde og en varm og fugtig luft ligger som en trykkende bølge indover landene. Tordenbygerne kan komme buldrende på få minutter og så er det med at søge dækning i en hulens fart.

Om efteråret får den kolde vinterluft lufttrykket til at stige og en tør kold luft fra Asien sendes ud over havet mod øst og syd. Det giver generelt tørt og ret solrigt vejr – og derfor rejser flest til Asien om vinteren.

Eksempel på monsun i Malaysia

Til eksempel rejste vi for et par år siden rundt i Malaysia mellem jul og nytår og vi ville gerne på snorkelferie på enten Pulau Perhentian øerne eller øen Redang. Vi undersøgte området for regntid og monsun og det viste sig, at være den værste periode mellem oktober og marts. Færgerne indstilles helt eller delvist og de fleste resorts lukker ned, altså alt for stor usikkerhed for os, når vi havde en returbillet til Danmark. Derfor ændrede vi vores rute og tog til Langkawi og havde 5 flotte solskinsdage.

Jeg fandt lige den her gode vejrartikel om Malaysia: Monsoon i Malaysia http://www.wonderfulmalaysia.com/faq/monsoon-in-malaysia.htm

Vejrforholdene er markant forskellige på hhv. øst- og vestkysten i Malaysia

Video eksempel på monsun i Indonesien

På øen Java i marts måned oplevede vi pludselig en times regnvejr, lyn og torden og søgte ly i Prambanan templerne, som ligger lige udenfor byen Yogyakarta. Det stod på en times tid. Derefter gik vi derfra og himlen klarede op og solen kom tilbage.

World Weather hjemmeside

Gå ind på World Weather hjemmesiden og find dit rejsemål uanset kontinent. Zoom ind på kortet og klik på de byer (røde knapper) du gerne vil besøge.

http://www.worldweather.org/en/home.html

Du kan se weather forecast for den næste uge og du kan se climatological information, som oplyser dig om regnvejrsmængden, højeste og laveste temperatur målt over de seneste 30 år fordelt ud på hver måned.

Med denne lille øvelse kan du inden du går i detaljer med din rejse, se hvordan vejret er i de forskellige egne af landet.

Hvorfor rejse, når der er regntid og monsun?

Mange lande og destinationer kalder det ikke længere regntid men “The Green Season”. Det skyldes, at perioden er utrolig grøn og frodig og kan du lide, at rafte er der fuld fart på floderne og vandmasserne falder ned fra vandfaldene, som står store og majestætiske i landskabene.

Lavsæsonen er mindre befolket og turistet. Det er nemmere at lave gode favorable lokale aftaler både på overnatninger og udflugter.

Har du en regnvejrs oplevelser du vil dele, så nævn gerne land, sted og måned 🙂

De bedste rejsehilsner
Bettina

Send en lille hilsen i kommentarfeltet :-)