3 smukke vandfald i Slovenien

Slap Savica vandfald

Naturen er meget smuk ved Sloveniens største sø Bohinj. Det føles som en lille hule man træder ind i, når man ankommer til bjergsøen. Du skal se for dig, at du kommer kørende ad en snoet landevej, så kører du igennem byen Bohinjsko jezero og ankommer nu i dalen. Her åbner sig et syn med søen Bohinj og massive bjerge der omkranser søen, uanset hvor øjet kigger hen. Søren er asfalteret langs den ene bred og vandresti på den anden side. Følger du den asfalterede vej til vejens ende kommer du til parkeringspladsen ved restauranten Planinski dom Savica. Er alle pladser optaget må du vende om og køre lidt tilbage til nærmeste parkeringsplads i skoven.

restaurant ved slap savica vandfald

Pris for parkering: 5 EUR

Pris for entre til vandfald: 3 EUR

Pris for lån af toilet i restauranten: 1 EUR – spiser eller køber en gang at drikke, kan du bede om en toilet kupon og gå “gratis” på toilet. 

Vandfaldet falder 78 meter ned i et mosset grønt bassin inde i kløften Komarca. Den sidste del af faldet deler det sig i to. Vandet fortsætter i kløften ned af bjerget og ender i søen Bohinj.

smukke vandfald i slovenien

Savica går under et af de smukkeste og højeste i Slovenien og ja, det er et meget smukt syn. Men du skal lige gå op ad 553 trappetrin, som snor sig gennem skoven og bjerget til du er helt ind i kløften og samme vej ned igen, så gode fodtøj anbefales. Vi var nok 1 1/2 – 2 timer om turen inklusiv en stor kold fadøl, frokost og gratis tissepause 🙂

fadøl ved slap savica vandfald

Slap Virje vandfald

Slap Virje vandfaldet finder du ude på landet en 3 – 4 kilometer fra byen Bovec. Vandet kommer fra bjerget Kanin ligesom vandfaldet Boka jeg har beskrevet om andetsteds på rejsebloggen.

Link til vandreturen til vandfaldet Boka

Virje vandfald er 20 meter højt og måske 12 meter bredt, når det er mest vandrigt. Det er meget lavere end de andre vandfald, men til gengæld kan du komme helt tæt på det. Her kan man soppe i vandkanten og hygge sig. Tage på picnic udflugt og slappe af til lyden af det brusende vandfald og det flotte blå farve og genskinnet fra den blå himmel gør det hele lidt magisk.

Slap Virje smukke vandfald i slovenien

Fra parkeringspladsen tager det 10 minutters tid ad stisystem. Der er mindre vandreruter i området, hvis du har lyst til at udforske naturen.

Gratis entre

Parkering: 5 EUR

Slap Kozjak vandfald

Vandfaldet Slap Kozjak ligger kun 2 kilometer fra den utrolige charmerende by Kobarid. Inden stien til vandfaldet krydser du også Napoleon’s Bridge og floden Soca. Det er en bro, hvor du bare har lyst til at smelte i et med asfalten og tage 1000 billeder af. Den første del af gåturen går langs floden Soca.

floden soca

Hvis du vil gå den lange tur til Slap Kozjak og nyde flodens smukke turkise farver skal du vælge parkeringspladsen Parking Kozjak tæt på campingpladsen Camp Koren på samme side som vandfaldet. Afstanden til vandfaldet er cirka 1 ½ kilometer. 

Parkering: Easypark app forventet EUR 3,04 i 1 time og 39 minutter. 

easypark i Slovenien

Vil du gerne gå en kortere distance er den tætteste p-plads er på modsatte side af floden ved broen Brv čez Sočo. Vælger du at starte fra broen er gåturen kortere og knap 1 kilometer.

Et lille stykke inde i skoven kommer du til billetlugen og derefter er der kun 300 m tilbage af gåturen. Nu starter den smukke sti igennem kløften der bliver smallere og smallere til du når ind i bunden og står få meter fra det 20 meter høje vandfald Kozjak.

Entre: 5 EUR  

stien til slap kozjak vandfald

Helt inde hvor kløften slutter er det bygget et lille trærepos, hvor man kan stå langs kanten og se på det fine vandfald.

 Slap kozjak vandfald

Fordel og ulemper ved de 3 smukke vandfald i Slovenien

Selvom afstandene er korte til Savica og Kozjak kræver det mobilitet og gode fodtøj. Et par vandrestave vil være godt for nogle. Du ved selv om du er en af dem 🙂

Virje er det eneste vandfald, hvor en kørestol kan komme frem. Det samme gælder for barnevogne og klapvogne.

Vandmængden om sommeren falder, så bliv ikke skuffet, hvis du besøger stederne i sommerferien. Billederne i artiklen fra sidste uge af september, hvor vi holdt tidlig efterårsferie.

Slap Savica

Du skal vide, at det er ikke tilladt at gå tæt på. Der er en afskærmning i form af en jernlåge, når du kommer frem. Det er dr slevfølgelig ikke alle der forstår, som du nok kan se er et par mænd kravlet over. Det ødelægger på ingen måde udsigten, men det kan godt lige ødelægge lidt helhedsbilledet. Men jeg synes det giver en tryghed for ulykker og det er vigtigst. 

slap savica smukke vandfald i Slovenien

Slap Virje

Jeg syntes, det var et meget smukt sted og roligt sted, som ikke var særlig besøgt. Lidt overkill at skulle betale 5 EUR for parking, så langt ude på landet væk fra altid, men selvfølgelig skal der betales for vedligehold. Autocamper tror jeg var endnu dyrere i parkering.

Slap Kozjak

Helt inde i bunden af kløften foran vandfaldet er der bygget et repos i træ, som du står på og det er her jeg har taget et billede. Her klumper det lidt sammen med mennesker, fordi stien er ensrettet og alle skal samme vej ud igen. Diverse selfie stænger og andet udstyr er i brug til det perfekte moment. Det kan godt virke lidt klaustrofobisk inde i mørket.

slap kozjak vandfald uden lys

De bedste hilsner

Bettina

Hele rundrejsen i Slovenien kan du læse om her: Roadtrip i Sloveniens Julianske Alper

Send en lille hilsen i kommentarfeltet :-)