Almind Sø rundt 4 km

Almind Sø ligger lige ved Silkeborg i Midtjylland. Det er et populært tilholdssted for de lokale og jeg kan love dig – her er liv hele året rundt. Da Almind Sø er cirka 4 kilometer lang, så er det en rundtur de fleste kan gå og de flotte badeanstalter gør søen til et yndet mødested for alle. Ja, vandet er så rent at du kan bade her året rundt. Dybden er 20 meter.

Silkeborgskovene

Med udgangspunkt fra Østre Søbad i den sydligste ende af Almind Sø vil jeg beskrive turen højre rundt og de mange skønne oplevelser.

Østre Søbad

Østre Søbad ligger i den sydlige ende af Almind Sø. Her har altid været strand, badeanstalt og kiosk, men for at følge med tiden og bevare biodiversiteten i søen blev der i 2020 lavet en omfattende modernisering af området med to smukke cirkelbroer bygget ved siden af hinanden langs vandet. Kender du til Aarhus, så minder de om den Uendelige Bro. Her er moderne omklædningsrum, toiletter, brusere og siddepladser under overhæng – det hele bygget i smukt douglas træ, lærketræ og egetræ.

smukke østre badeanstalt almind sø

Østre Søbad er i brug hele året rundt. Fra sommergæsten til vinterbaderne. Du kan opleve stedet omhyldet af tåge med masser af mystik til almindelige gråvejrsdage. Nogle dage er broen udsmykket med lysinstallationer. 

En lille mobil kaffebod laver skønne forfriskninger efter en tur i skoven.

kaffebar ved almind sø

Vestre Søbad

Vestre Søbad ligger midt mellem Østre Søbad og Degnebadet op ad skoven Kobskov. Her er bygget to smukke cirkelbroer i forlængelse af hinanden. Den tættest på land er stor og den længst væk er lidt mindre. På det dybeste kan du lave alle de typer spring du vil for der er 6 meter dybt. Her er ligeledes et moderne omklædningsrum, toiletter, brusere og siddepladser under overhæng – det hele bygget i smukt douglas træ. Vestre Søbad er ligesom Østre Søbad i brug hele året rundt.

vinterbader ved vestre badeanstalt almind

Det er balsam for sjælen, at besøge Østre og Vestre Søbad

Vestre badeanstalt

Degnebadet

Lige inden Søndre Ringgade ligger Lærernes Badeanstalt “Degnebadet” af 1922. En lukket badeklub, som jeg ikke kender mere til end navnet.

Aggerholm

Aggerholm strand ligger modsat badeklubben Degnebadet i begyndelsen af Vesterskov altså på modsatte side af Vestre Søbad. Det er en lille vig også populært sted at bade. Desuden holder flere sportsklubber til her bl.a naturyoga, crossfit og Rawfit concept m.fl. Jeg er vild med naturen bliver brugt på mange måder.

Vesterskov

Silkeborg Vesterskov er den sydlige del af Almind Sø rundturen. Det er en stor Statsskov på 684 ha jord. Den her del af turen er lettere kuperet med skrænter og fine udsigtspunkter. Her finder du også er mountain bike trails.

Kroghs Bænk

Kroghs Bænk – er et 45 meter højt punkt i Vesterskov med flot udsigtspunkt og en bænk til minde om kammerherre Krogh, som havde ansvar for tilsyn af statsskovene, hvor Silkeborgskovene hørte under.

Kroghs bænk almind sø

Parkering ved Almind sø

Der er to parkeingspladser. Den mest populære er ved Horsensvej og Østre Søbad. Er der ikke flere pladser, så kør rundt til Søndre Ringgade.

Insider tips fra Helle

Helle og hendes familie bor i Silkeborg og kender hver et hjørne af skovene, så læs hendes 5 favoritture ved Silkeborg.

https://helles-univers.dk/5-vandreruter-ved-silkeborgsoeerne-her-er-vores-favoritter/

Har du børn med ligesom Helle, så kan de prøve gyngen eller nogle af de andre klatreting ved Østre Søbad 🙂

Svingtog ved almind soe

Tips til længere gåtur 

Fra Vesterskov midt mellem Aggerholm og Kroghs Bænk går der en sti til Ørnsø (se kortet øverst). Ørnsøstien er en 3 km lang rundtur, hvor du kan opleve Silkeborg Bad Museum og en anderledes Skulpturpark, trolden Stærke Storm, Arnakkekilden og tyske bunkers fra 2. verdenskrig.

Mere information

https://naturstyrelsen.dk/media/246352/silkeborgskovene.pdf

God tur til Silkeborg 🙂

De bedste hilsner

Bettina

3 Comments

Send en lille hilsen i kommentarfeltet :-)