Det indhegnede skildpadde paradis i Akumal er blevet privat.

Den lille bugt Akumal er kendt for det fantastiske skildpadde paradis og hyggelige atmosfære. Her kan man komme og snorkle og dykke med skildpadder og se på flotte koraller, men den æra er slut. Jeg beklager, hvis du ikke har været her endnu, for her er min advarsel og tip til alle rejsende til Akumal på Yucatan.

Allerede et par meter efter vi drejer væk fra hovedvejen ad den lille stikvej der fører hen til Akumal strand kommer to personer os i møde. De så ret officials ud med skilte hængende rundt om halsen. Men nej, da vi kommer tættere på kan vi høre de vil sælge os en udflugt. Vi ryster på hovedet og kører videre.

Her er rigtig mange boder langs vejen.

Skiftevis bliver vi vinket af en person der vil sælge os en udflugt eller en person der vil sælge os en parkeringsplads.

Strandadgang kun mod betaling

Vi kigger længselsfuldt efter en sti til stranden eller bare et kig til vandet, men vi ser kun hække, hegn og bygninger.

Vi kører videre og tænker det må da stoppe et sted og det gjorde det også ved bommen til Halfmoon Bay, som er en anden strand. Vi laver en U-vending for at komme tilbage til Akumal, som var vores destination.

Vi kan stadigvæk ikke se stranden, men vi beslutter os for at parkere. Modsat Akumal Dive Shop kører vi ind på en lille p-plads, hvor man kan parkere for 20 pesos i timen. Det var en god pris og vagten var rar og ikke pågående.

Vi kigger på vores kort for, at finde en sti til stranden og for at orientere os om, hvor vi kan gå ned til stranden, men vi kan stadigvæk ikke se nogen åbning.

Meget mærkeligt.

Men vi havde ikke stået her længe førend vi blev mødt af en person, som meget gerne ville guide os. Jeg kigger rundt, mens de andre lytter og jeg kan se der er flere personer som gerne vil “hjælpe” os….

Akumal er blevet en turistfælde.

Der er simpelthen lukket af til Akumal strand!

Stranden er ændret fra en offentlig strand til en privat strand.  Med lidt hjælp fra en af de mange sælgere fandt vi entréen og billetkontoret. For 100 pesos per person var vi endelig på vej til den fantastiske Akumal strand.

Bahia de Akumal reglerne skildpadde paradis i Akumal
Akumals strandregler og her kan du se de 2 områder tilbage, hvor der er afmærket en svømmer. Her er det er tilladt at bade alene fra stranden.

Ubehagelig person på stranden i Akumal

Første skridt i sandet og en mand begynder at fortælle os noget, vi hilser høfligt og går forbi. Den købte han ikke og råbte hårdt efter os, som havde vi overtrådt en regel. Vi bliver ret forskrækkede og stopper op og lytter til manden, som fører os hen til et kort over Akumal strand.
Vi når slet ikke at orientere os.

Akumal skildpadde paradis regler
Akumal skildpadde paradis regler

Da han er færdig med den ellers fine præsentation, nævner han, hvor vi kan købe den billigste snorkeltur og giver os en lektion om, at vi bør støtte de lokale.

Af alle mennesker var der da ikke noget jeg hellere ville, men lige her og nu var vi ret trætte af dette cirkus.

Snydt af en ny sælger takker vi nej og oplyser ham om, at vi vil bare bade og går. Jeg kigger mig omkring og ser flere som ham flokkes henne ved entréen.

Stranden er åbner klokken 09.00 – 17.00.

Skildpadde paradis i Akumal åbningstid er kl. 09.00 - 17.00
Akumal entreen åbningstiden er kl. 09.00 – 17.00

Hvad er det for et sted vi er kommet til. Hvor er det spændende skildpadde paradis i Akumal, som jeg har læst så meget om og alle taler om?

Akumal lyser orange

I flokke ser vi nu, hvordan nogle med orange redningsveste går i en retning og nogle med blå veste kommer gående i anden retning. I vandet ser vi ikke andet end bøjer og redningsveste. Det er en fin strand, men det hyggelige skildpadde paradis i Akumal er blevet indhegnet og sat i system med hundredvis af bøjer i vandet og grupper der overskygger charmen.

Er det en eller anden sci fi film optagelse vi er havnet i?

I lettere choktilstand går vi en tur i sandet langs stranden og snakker om, hvad vil vi her?

Skal vi købe en udflugt og svømme rundt i indhegningen eller skal vi vende om og tage tilbage til Tulum?

Få tip til at lave din egen road trip her: sommerferie i Mexico.

Udsigten over Akumal fra Beach baren
Udsigten over Akumal fra Beach baren

Stemningen er presset og vi sætter os på den første Beach Bar tættest på entreen, hvor vi kom fra og køber lidt at drikke. Det gode feriehumør vender hurtigt tilbage og vi bliver enige om, at tage en lille svømmetur i det indhegnede område foran os, hvor det er tilladt at bade. Tjeneren er sød og giver os to poletter, så vi kan låne deres toilet og skifte til badetøj både før og efter svømmeturen.

Mit råd til dig er, at købe en skildpadde- eller dykkerudflugt på forhånd, så du undgår denne oplevelse.

Der er heldigvis mange andre steder i Mexico du kan svømme med skildpadder og hvor der er masser af plads f. eks. i National Parken Sian Ka’an, ved stranden Punta Allan og øen Holbox.

De bedste hilsner

Bettina

2 Comments

Send en lille hilsen i kommentarfeltet :-)