2018 tilbageblik i ord og billeder

Hold da op et fantastisk rejseår 2018 - 9 rejser - har jeg været på og dertil en masse ture ud i det blå i dejlige Danmark med venner og familie.
Jeg føler mig meget taknemmelig over, at kunne rejse.
Ikke alle er det forundt og det kan der være mange årsager til. Økonomi eller sygdom er nok de årsager jeg høre mest i min omgangskreds. Personligt, er det hårdt, at se ens veninde kæmpe sig tilbage til livet efter en svær og lang sygdomsperiode, men jeg ved også at samtaler, anekdoter og feriebilleder er med til, at holde modet oppe og kæmpe sig tilbage til livet.
Min familie og jeg bestræber os efter at rejse, bo og spise lokalt, så vi kan tilføre ressourcer i de områder vi rejser. Det er ikke altid nemt, men vi er bevidste om det og gør vores bedste.
At flyve er dårligt for miljøet og for min dårlige samvittighed kompenserer jeg ved at betale Co2 tillæg. Det er selvfølgelig meget mere kompliceret og et større regnestykke, men det er trods alt bedre at kompensere lidt end slet ikke.
Jeg hilser 2019 velkommen og glæder mig til mange nye oplevelser, minder og ikke mindst vidensdele og sparre med dig om rejser på egen hånd ♥

Kort fortalt om mine 9 rejser i 2018

Arctic floating at Varjolan Tila

FINLAND

13. januar 2018 rejste jeg til Finland. En udfordrende tur sammen med Matka Nordic Blogger Experience og rejsebloggere fra hele verden. Udfordrende, fordi jeg har aldrig været i et land med sne eller prøvet de aktiviteter sådan en rejseform byder på.

I løbet af en uge kørte jeg på snescooter i bælgravende mørke, vinterbadede i et hul hakket ud i isen, dampsauna i en ødehytte, arctic floating (billedet), vandrede med snesko og fatbikede i en skov tætpakket med sne.

Hundeslædetur i Alta

NORGE

Januar bød på endnu et vintereventyr i sne.

Nordlys, rensdyr- og hundeslædekørsel sammen med Winnie fra Aarhus www.talesfromabroad.dk/ og norske Ann-Mari fra rejsebloggen www.alltidreiseklar.no.

Og globryllup på det berømte ishotel - Nordnorge er bare så smukt og det passer ikke der er mørkt hele tiden.

Lyset er fortryllende om vinteren.

Zahara i Spanien

SPANIEN

I februar tog familien og jeg til Sevilla og Andalusien på vinterferie. Vi lejede en bil og det gav os mulighed for at køre rundt og se

Ser man bort fra den berømte bro i byen Ronda, Alcazar paladset, Domkirken og Plaza de Espanai Sevilla, så er der faktisk ikke så mange turister og meget mere lokalstemning i Sevilla end til sammenligning med Barcelona.

Det overraskende mig, hvor lidt engelsk de taler i den egn af Spanien.

Kafka i evig bevægelse

TJEKKIET

I påskedagene tog Lars og jeg til Prag. Vi skulle ned og være håndboldsupporterer for vores søn Mathias og hans håndboldklub.

Midt imellem håndboldkampe og transport fra en hal til en anden blev der tid til lidt sightseeing i Prag centrum sammen med 1000-vis af andre turister. Et turistmareridt.

Skulpturen viser Kafka's hoved i kæmpeformat lavet af 42 lag reflekterende stålplader.

pink blomster

SVERIGE

Lars skulle til nogle dage med sit arbejde i nærheden af Gøteborg.

Perfekt tænkte jeg - jeg tager med og tager mig den frihed til, at køre langs den svenske skærgård på egen hånd for at se mig omkring.

Jeg satte Lars af på kontoret hver morgen tidlig og sen aften mødtes vi igen og fortalte om hver vores oplevelser og gøremål i løbet af vores dag.

paddleboard holbox

MEXICO

I juli måned rejste familien og jeg på sommerferie til Mexico. I lejet bil kørte vi Yucatan-halvøen tyndt i 3 uger.

Rundrejsen bød på en sindssyg udfordring, da hele familien svømmede med hvalhajer. Der var desværre også et par dårlige oplevelser, for vores bagage blev forsinket og vi blev snydt på en tankstation.

Cancun-kysten var fyldt med tang, hvilket gjorde vi ændrede rejserute og det er friheden ved den frie rejse - du bestemmer selv.

Vinmark ved Barolo

ITALIEN

George Clooney elsker det og det samme gør vi - at vågne op med vinden svajende i gardinerne og udsigt til søen og bjergene - det er livet ved Como søen.

Efterårsferien bød også på vandreture i det smukke Langhe vinområde og ridetur i de bløde bakkedale.

Områdets hovedstad Torino er en hyggelig storby med buede overdækkede fortovsarkader, interessante museer og markeder.

Tovet i den gamle by Warsawa

POLEN

En weekend i november rejste jeg på studietur til Warsawa med mit arbejde. November er ikke den bedste årstid, at besøge byen, fordi det er lidt gråt, trist og småkoldt.

Men byen rummer en gammel bydel flot genopført fra før 2. verdenskrig.

Prislejet er ufattelig billigt.

15-20 kr. for en caffe latte på fin cafe og en fornem 4-retters frokostmenu til omkring kr. 100,-

Svævebanen til Montsserat

SPANIEN

Min barndomsveninde Camilla er fastboende i Barcelona, så årets juletur 2018 gik til den katalanske hovedstad Barcelona.

Byen er som altid overcrowded på Plaza de Catalunya og Rambla'en, men går du ned ad de små sidegader i det gotiske kvarter, svinder menneskemængden ind til, kun de lokale der hygger sig med familie og venner.

Juleturen blev også brugt til en skøn vandretur til bjergtoppen Sant Jeroni (1236 m) ved Monestir de Montsserrat. Kataloniens spirituelle kraftcenter.

Anbefalinger og nomineringer

Tusind tak. Jeg er utrolig beæret og lykkelig for de flotte anbefalinger fra andre rejseblogs og rejseaviser, samt nomineringen jeg har modtaget i 2018

"at vove er at miste fodfæstet et øjeblik, ikke at vove er at miste sig selv"

~ Søren Kierkegaard

GODT NYTÅR 2019

- VI SES

2 Comments

  • Hej Marianne
   2018 var et rigtig flot rejseår. 2019 starter allerede godt, men en skitur, noget som jeg aldrig har prøvet før og i påsken venter også en store oplevelse.
   Jeg håber også for dig, at du får et dejligt år med minde både fra nær og fjern.

   De bedste hilsner
   Bettina

Send en lille hilsen i kommentarfeltet :-)